Elkészítés: A leveles tésztát a fagyasztóból kivesszük, szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kiengedni.
A rebarbarát és az almát meghámozzuk, kockákra felvágjuk. Egy edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Beletesszük a cukrot, majd pár perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, majd botmixerrel pépesítjük, és teljesen kihűtjük.
A kihűtött masszához keverjük a vaníliás cukrot és a pudingport, majd belecsipkedjük a bodzavirágot.
Az előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk a papírból, majd egyenletesen rákenjük a rebarbarás-pudingos masszát. Ezután a papír segítségével óvatosan feltekerjük, éles késsel kb. 1 cm szélesre felvágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük kicsit távolabb egymástól a csigákat.
Előmelegített sütőben, magasabb hőmérsékleten szép pirosra sütjük.
Tálalás előtt langyosra hűtjük, majd a tetejét porcukorral megszórva kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre