Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rebarbarapite vaníliamártással

default user icon
10 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 12 szelethez:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg rebarbara
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 3 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • A vaníliamártáshoz:
  • 2 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 3 tojássárgája
  • 1 rúd vanília
  • 20 dkg eper a díszítéshez

Elkészítés

    Előkészítés: A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a tojással és egy csipet sóval összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, alufóliába csomagoljuk, és 30 percig a hűtőben pihentetjük. A rebarbarát megmossuk, szárazra töröljük, meghámozzuk, majd fél centis darabokra vágjuk, a kristálycukorral meghintjük, és félretesszük. Az epret megmossuk.

    Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lapos tortaformába nyomkodjuk, úgy hogy kb. 2 cm magas pereme is legyen. Az alját villával megszurkáljuk. A rebarbarát a tésztára szórjuk. A töltelékhez a porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, az étkezési keményítővel. A tojásokat simára keverjük a tejszínnel, és állandó keverés mellett a cukros keményítőhöz adagoljuk. Reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd a rebarbarára öntjük. A sütőben kb. 30 perc alatt világos sárgára sütjük. A vaníliakrémhez habüstben simára keverjük a tejet a cukorral, a tojással, a tojássárgájával. Félbevágjuk a vaníliarudat, beletesszük, és gőz fölött krémsűrűségűre főzzük. Kidobjuk belőle a vaníliarudat, és lehűtjük. A süteményt még melegen, mint a tortát felvágjuk. Eperrel díszítve, a hideg mártással kínáljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
    1 szelet: 268 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

balazst
32x18 cm^2-es tepsibe tesztat 1x-es hozzavalokbol kell csinalni, tolteleket 2x-esbol, de csak 12dkg cukorral + 1 vanilias cukorral, kemenyito helyett pedig 1 kanal pudingporral (1/2 liter tejhez valo adag). A rebarbarat boven eleg 5 kanal cukorral meghinteni. Intenziv valiliakrem/martas megy hozza.
BLRita
Eper nem volt itthon, de amúgy a recept szerint jártam el, és..... nagyon finom süti! Az első karika kb. 5 perc alatt tűnt el, a második most sül. A rebarbara nálunk is a kertben van, most leszüreteltem az egészet, és alig várjuk, hogy újra nőjenek a levelek.
Lery94
Hát szerintem meg mártás nélkül nem is az igazi. Nagyon finom és szerintem kell az a vaníliamártás. Egyébként meg nekem nem is lett a tetején semmilyen vanília krém mint amiről ti beszéltek. Na mindegy az a lényeg hogy nagyon jóóó.:))
THajni76
Hasonlóan tdrekahoz én is hanyagoltam a vaníliás mártást, helyette vanília fagyival kínáltam a forró süteményt. 10 pontból 20-at kaptam rá!:)) NAGYON FINOM!!!
tdreka
Nagyon finom! Tényleg egyszerű elkészíteni, bár a vanília öntetre én is passzoltam, de csak lustaságból. Helyette vanília fagyit rakam a forró süti mellé. A vanília nem nyomja el, inkább jól kiegészíti az ízeket, tökéletes nyári finomság!
bibike1
Ez valami hihhhhhetetlenül finom! Mindenkinek bátran ajánlom az elkészítését! Pár hónapja próbálta ki először, azóta rendszeresen készítem, a családom odavan érte. Ja, és én sem főztem hozzá vaníliamártást pontosan azért, amiért az előttem szóló. Bár tény, hogy a pite elég kevéske, nyilván az öntettől kiadósabb lenne. Legközelebb azt is a listára teszem, már csak kíváncsiságból is:) Tényleg isteni sütemény!!!!
nataligina7
Azt elfelejtettem, hogy a vaníliamártást nem csináltam meg. Szándékosan. Szerintem teljesen felesleges, hiszen a tészta tetején is hasonló vaníilás krém lesz, nincs értelme még ezzel turbózni, meg akkor az ízeket is elnyomná-szerintem.
nataligina7
Ma csináltam meg, hamar kész, nagyon fincsi!!!! Köszi a tippet. Nyárra tökéletes, a rebarbara kellemes savanyúsága miatt főképp. A következő aggályaim voltak: cukrot nem kell a tésztába tenni - tényleg nem kell bele, nagyon jó így is. A töltelék hozzávalókat én egy kicsit felvertem habverővel, így pont 1 liter lett a massza, amit ráöntöttem a tésztára, és \"véletlen\" pont a tészta tetejéig ért:) Ajánlom kezdőknek is, én is még csak pár éves vagyok.
adrienn1978
Ez nagyon finom, ez a pite... vaníliamártást nem is csináltam hozzá. És nagyon egyszerű elkészíteni.
jennycica
Nagyon finom! A hozzávalók látszólag hosszú sora ellenére egyszerű recept. Sajnos nálunk kicsit nehéz rebarbarához jutni, ezért én a kertemben termesztem.

Hasonló Receptek