Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rebarbaraleves

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rebarbara szárát megtisztítjuk, megmossuk, és kisebb
kockákra vágjuk. 1,5 liter vizet felforralunk egy csipet őrölt fahéjjal és a szegfűszeggel. A forró vízbe tesszük a cukrot, a rebarbarát és a morzsát, 1-2 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről.

A tojássárgáját összekeverjük az aludt tejjel, lassan és állandóan keverve adjuk a leveshez.

A tojásfehérjéből vaníliás cukorral habot verünk, és tálaláskor 1-1 kanállal teszünk belőle mindegyik adag tetejére. Egyhén hűtve fogyasszuk.

Megjegyzés

Aprított mandulát is tehetünk tálaláskor a levesbe. A morzsát nem pirítjuk. Tehetünk bele 1-2 evőkanál meggylét, ez színesíti a levest, valamint meggyszemeket. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss