Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rebarbaraleves pirított daragaluskával

MME MME
1 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg rebarbara
  • 1 citrom
  • 20 dkg cukor
  • 1 evőkanál búzakeményítő
  • 1 dl tejföl
  • A galuskához:
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés

Előkészítés: A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, húsát 2 cm-es darabokra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A rebarbarát egy liternyi vízzel felöntjük, a cukorral, a citrom levével és héjával ízesítve puhára főzzük. A búzakeményítőt elkeverjük a tejfölben, és besűrítjük vele a rebarbarát. Még egyszer átforraljuk, végül a tűzről levéve merülőmixerrel pépesítjük. A galuskához a tejet felforraljuk, csipetnyi cukorral ízesítjük, majd folyamatos kevergetés mellet beleszórjuk a búzadarát, és sűrűre főzzük. Az olajat felforrósítjuk, a grízmasszából evőkanállal galuskákat szaggatunk, és a forró olajon megpirítjuk. A levest forrón a daragaluskával tálaljuk, de forró napokon behűtve is kitűnő.

Ezek is érdekelhetnek

Friss