Elkészítés: A rebarbarát megtisztítjuk, külső héját a spárgához hasonlóan lehántjuk. Megmossuk, megszikkasztjuk, és 3-4 cm-es darabokra vágva üvegekbe töltjük. A vizet a cukorral felforraljuk, és a rebarbarára öntjük. Üvegenként pár csepp citromlevet és 1-2 szegfűszeget teszünk, majd lezárjuk. Papírba csomagolva lábasba állitjuk, és annyi vizet teszünk köré, hogy az üvegek kétharmadáig érjen. Addig melegitjük, míg a viz gyöngyözve forr, és a befőttet 10-12 percig így gőzöljük. A lábasból kivéve szárazgőzben kihűtjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre