Egy tálban a lisztet kb. 5-6 perc alatt összegyúrjuk a tojásokkal, a sóval és az olajjal. Folpackba csomagoljuk, és 20-25 percig pihentetjük.
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd hideg vízben megpucoljuk, és hűlni hagyjuk. Egy serpenyőt felhevítünk, és a bacont 3-4 perc alatt ropogósra sütük. A töltelék összes hozzávalóját (kivéve egy kis bacont, amit félreteszünk a díszítéshez) egy tálba tesszük, és egy villa segítségével összetörjük, majd krémesre keverjük (a bacon kisült zsírját is hozzákeverhetjük). Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk 1-2 mm vékonyra, és egy pohár vagy pogácsaszaggató segítségével 6-7 cm-es korongokat szúrunk ki belőlük. A visszamaradt tésztát újra összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A tésztakorongok szélét egy ecset segítségével megkenjük a vízzel, a felére halmozunk a tojásos töltelékből, majd a maradék korongokkal befedjük őket. Belülről kifelé haladva lenyomkodjuk a tésztát, hogy jól összetapadjanak. Forrásban lévő sós vízben 6-7 perc alatt megfőzzük a raviolikat.
Egy lábasban felmelegítjük az olívaolajat. Rátesszük a megroppantott fokhagymagerezdet, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet. Hozzáadunk 1 dl-t a tészta főzővizéből, és további egy percigforraljuk. Sóval, borssal, finomra aprított bazsalikomlevéllel ízesítjük. A kifőtt raviolit tálra tesszük, és ráöntjük a szószt. Parmezánnal és pirított baconnel tálaljuk.