Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ratatouille, a francia lecsó

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A ratatouille elkészítéséhez a megmosott paradicsomokat felkockázzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és megsózzuk, majd 200 fokos sütőben megsütjük. A felkockázott padlizsánt besózzuk és 20 percig állni hagyjuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük rajta a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikákat is. Adunk hozzá egy pici vizet is és pároljuk.
  3. Néhány perc múlva hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és a besózott, lecsepegtetett padlizsánt is. Megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük a babérlevéllel és a friss kakukkfűvel. Kb. 10 perc főzés után hozzáadjuk a sült paradicsomot is, és ezzel főzzük készre. Ha nem érezzük elég szaftosnak, adhatunk hozzá kevés vizet.
  4. A végén még hozzáadjuk a balzsamecetet is, forralunk rajta egyet és kész is. Tálalás előtt ne felejtsük el eltávolítani a babérlevelet és a kakukkfű ágakat.

Nézd meg videón, hogyan készül a ratatouille, vagyis a francia lecsó

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss