Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ratatouille, a francia lecsó

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db paradicsom
  • 8 szem koktél paradicsom
  • olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • bors
  • 1 db babérlevél
  • néhány szál friss kakukkfű
  • 1 ek balzsamecet

Elkészítés

    1. A megmosott paradicsomokat felkockázzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és megsózzuk, majd 200 fokos sütőben megsütjük. A felkockázott padlizsánt besózzuk és 20 percig állni hagyjuk.
    2. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük rajta a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikákat is. Adunk hozzá egy pici vizet is és pároljuk.
    3. Néhány perc múlva hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és a besózott, lecsepegtetett padlizsánt is. Megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük a babérlevéllel és a friss kakukkfűvel. Kb. 10 perc főzés után hozzáadjuk a sült paradicsomot is, és ezzel főzzük készre. Ha nem érezzük elég szaftosnak, adhatunk hozzá kevés vizet.
    4. A végén még hozzáadjuk a balzsamecetet is, forralunk rajta egyet és kész is. Tálalás előtt ne felejtsük el eltávolítani a babérlevelet és a kakukkfű ágakat.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

    CSÍPŐS LECSÓ VIRSLIVEL>>> 

    KLASSZIKUS LECSÓS SZELET>>> 

    SHAKSHUKA (KÖZEL-KELETI LECSÓ)>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin