Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántottás rakott spenót

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott spenótot forrásban lévő bő vízben kb. 5 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, jól kinyomkodjuk, deszkán felaprózzuk.

5 dkg vajat felhevítünk, a fokhagymát benne rózsaszínűre pirítjuk, rádobjuk a spenótot, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Megszórjuk a liszttel, felengedjük 2 dl tejszínnel, és éppen csak sűrűsödésig főzzük.

A tojásokat a maradék 1 dl tejszínnel, kevés sóval, borssal felverjük. Nagyobb teflonserpenyőben a maradék 5 dkg felhevített vajon mérsékelt tűzön rezgősre (egyszer-kétszer megkeverve) megsütjük rántottának.

A spenótmassza (ha kicsit sűrű lett, egy kis tejjel hígítsuk) felét olajjal kikent tűzálló kb. 28x22 cm-es sütőtálba simítjuk, megszórjuk a sonkával, elkenjük rajta a rántottát, és megszórjuk a reszelt sajt felével, majd bevonjuk a maradék spenóttal. 200 fokos előremelegített sütőben sütjük kb. 20 percet.

Tálalásnál a maradék sajttal megszórjuk, azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss