A csirkemellet felkockázzuk, annyi sós vízben feltesszük főni, amennyi bőven ellepi.
Zsemleszínű rántást készítünk a lisztből és az olajból. Ezután hagyjóük hűlni, majd belekeverjük a pirospaprikát, a finomra aprított hagymát, az összenyomott foghagymát és egy púpos kávéskanál szárított petrezselymet.
Összekeverjük, majd kevés hideg vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk az addig megfőtt csirkemellhez.
Hozzáadjuk a zöldpaszulyt a levével együtt, ízesítjük sóval, borssal, ízlés szerint ételízesítővel is.
Kiveszünk a levesből egy kis tálba, majd beletesszük a tejfölt, elkeverjük, hogy biztosan ne legyen csomós.
Hozzáöntkól a leveshez, mikor felfő. kész is. Aki szereti, tehet még bele ecetet, de lehet, hogy elegendő a tejföl adta savanykás íz.