Keress receptre vagy hozzávalóra

Ràntott zöldpaszuly leves hússal

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika őrölt
  • 1 üveg zöld paszuly készre főzve
  • 20 dkg tejföl (40 %-os)
  • 3 gerezd foghagyma
  • 1 darab hagyma
  • Víz

Elkészítés

    1. A csirkemellet felkockázzuk, annyi sós vízben feltesszük főni, amennyi bőven ellepi.
    2. Zsemleszínű rántást készítünk a lisztből és az olajból. Ezután hagyjóük hűlni, majd belekeverjük a pirospaprikát, a finomra aprított hagymát, az összenyomott foghagymát és egy púpos kávéskanál szárított petrezselymet.
    3. Összekeverjük, majd kevés hideg vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk az addig megfőtt csirkemellhez.
    4. Hozzáadjuk a zöldpaszulyt a levével együtt, ízesítjük sóval, borssal, ízlés szerint ételízesítővel is.
    5. Kiveszünk a levesből egy kis tálba, majd beletesszük a tejfölt, elkeverjük, hogy biztosan ne legyen csomós.
    6. Hozzáöntkól a leveshez, mikor felfő. kész is. Aki szereti, tehet még bele ecetet, de lehet, hogy elegendő a tejföl adta savanykás íz. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin