Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ràntott zöldpaszuly leves hússal

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk, annyi sós vízben feltesszük főni, amennyi bőven ellepi.
  2. Zsemleszínű rántást készítünk a lisztből és az olajból. Ezután hagyjóük hűlni, majd belekeverjük a pirospaprikát, a finomra aprított hagymát, az összenyomott foghagymát és egy púpos kávéskanál szárított petrezselymet.
  3. Összekeverjük, majd kevés hideg vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk az addig megfőtt csirkemellhez.
  4. Hozzáadjuk a zöldpaszulyt a levével együtt, ízesítjük sóval, borssal, ízlés szerint ételízesítővel is.
  5. Kiveszünk a levesből egy kis tálba, majd beletesszük a tejfölt, elkeverjük, hogy biztosan ne legyen csomós.
  6. Hozzáöntkól a leveshez, mikor felfő. kész is. Aki szereti, tehet még bele ecetet, de lehet, hogy elegendő a tejföl adta savanykás íz. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss