Elkészítés: A zellergumókat alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Utána meghámozzuk, és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Citromléből 1 kanál olajjal, sóval, borssal páclevet készítünk, és ebben legalább 1 órán át állni hagyjuk a zellerszeleteket.
Lecsepegtetjük, lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, és forró olajban ropogósra sütjük.
A mártáshoz a majonézt kevés tejföllel összekeverjük, s ízlés szerint adunk hozzá mustárt, porcukrot, sót. Ezután belekeverjük az apróra vágott keménytojást, a finomra vágott csemegeuborkát, a zöldpetrezselymet, a
metélőhagymát (vagy reszelt vöröshagymát.)
Burgonyasalátát adunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre