Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott zeller pikáns mártással

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 nagy fej zeller
  • olaj
  • bors
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A mártáshoz:
  • majonéz
  • tejföl
  • mustár
  • porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csemegeuborka
  • petrezselyem
  • metélőhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A zellergumókat alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Utána meghámozzuk, és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

    Citromléből 1 kanál olajjal, sóval, borssal páclevet készítünk, és ebben legalább 1 órán át állni hagyjuk a zellerszeleteket.

    Lecsepegtetjük, lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, és forró olajban ropogósra sütjük.

    A mártáshoz a majonézt kevés tejföllel összekeverjük, s ízlés szerint adunk hozzá mustárt, porcukrot, sót. Ezután belekeverjük az apróra vágott keménytojást, a finomra vágott csemegeuborkát, a zöldpetrezselymet, a
    metélőhagymát (vagy reszelt vöröshagymát.)

    Burgonyasalátát adunk mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin