Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott zeller pikáns mártással

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 nagy fej zeller
  • olaj
  • bors
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A mártáshoz:
  • majonéz
  • tejföl
  • mustár
  • porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csemegeuborka
  • petrezselyem
  • metélőhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A zellergumókat alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Utána meghámozzuk, és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Citromléből 1 kanál olajjal, sóval, borssal páclevet készítünk, és ebben legalább 1 órán át állni hagyjuk a zellerszeleteket.

Lecsepegtetjük, lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, és forró olajban ropogósra sütjük.

A mártáshoz a majonézt kevés tejföllel összekeverjük, s ízlés szerint adunk hozzá mustárt, porcukrot, sót. Ezután belekeverjük az apróra vágott keménytojást, a finomra vágott csemegeuborkát, a zöldpetrezselymet, a
metélőhagymát (vagy reszelt vöröshagymát.)

Burgonyasalátát adunk mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek