Keress receptre vagy hozzávalóra

Rántott tonhal fokhagymás majonézzel

Hozzávalók

  • 50 dkg tonhalfilé
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 3 ek citromlé
  • 4 ek olaj
  • 2,5 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipetnyi cukor
  • bors
  • A díszítéshez:
  • 1-2 gerezd citrom

Elkészítés

    1.

    A majonézmártáshoz a fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk vagy nagyon apróra vágjuk.

    2.

    A tojássárgáját kikeverjük 2 evőkanál citromlével, a sóval, a cukorral és egy kevés borssal. Teáskanalanként hozzáadjuk az olívaolajat, és habosra verjük. Végül hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

    3.

    A halfilét megmossuk és megtöröljük, hosszában kettévágjuk, majd felszeleteljük, és a maradék citromlével meglocsoljuk.

    4.

    A lisztet összekeverjük a sóval és egy kevés borssal. A tojást felverjük. A halat enyhén besózzuk, és a szokásos módon először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

    5.

    Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a panírozott halszeletek mindkét oldalát körülbelül 4 percig sütjük. A fokhagymás majonézzel tálaljuk. Burgonyapüré illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin