Rántott tonhal fokhagymás majonézzel

Hozzávalók

  • 500 g tonhalfilé
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 80 g liszt
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál olaj
  • 250 ml olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi cukor
  • bors
  • A díszítéshez:
  • 1-2 gerezd citrom

Elkészítés

    1.

    A majonézmártáshoz a fokhagymát pucoljuk meg és zúzzuk össze vagy vágjuk nagyon apróra.

    2.

    A tojássárgáját keverjük ki 2 evőkanál citromlével, sóval, cukorral és kevés borssal. Teáskanalanként adjuk hozzá az olívaolajat, és verjük fel habosra. Végül adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.

    3.

    A halfilét mossuk és töröljük meg, hosszában vágjuk ketté, majd szeleteljük fel, és a maradék citromlével locsoljuk meg.

    4.

    A lisztet keverjük össze a sóval és kevés borssal. A tojást verjük fel. A halat enyhén sózzuk be, és a szokásos módon először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgassuk.

    5.

    Az olajat serpenyőben forrósítsuk fel, és a panírozott halszeletek mindkét oldalát süssük körülbelül 4 percig. A fokhagymás majonézzel tálaljuk. Burgonyapüré illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin