Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott töltött hús gazdagon

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4-5 szelet 1,5 cm vastagságú kicsontozott rövidkaraj
  • 20 dkg sertésvelő
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • étolaj
  • chilis fűszerkeverék
  • tojás
  • reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A húsokat kettévágjuk, de nem teljesen. Kinyitjuk, és mindkét oldalát enyhén megklopfoljuk, sózzuk, és chilis fűszerkeverékkel bedörzsöljük, alufóliába csavarjuk, és a hűtőbe tesszük.

    A májat és a velőt megtisztítjuk a hártyarétegtől. A vöröshagymát vékony karikára vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. Ezután rátesszük a májat, a velőt, a fűszereket, és készre pároljuk. Sózni nem szabad! Ha kész, finom szűrőbe öntjük, hogy az olaj lecsöpögjön, ügyelve, nehogy összetörjük.

    Ezzel a töltelékkel megtöltjük a hússzeleteket, széleit jól összenyomkodjuk, és kétszer panírozzuk. Másodszor már nem kell a lisztbe forgatni.

    Bő olajban pirosra sütjük, ügyelve, nehogy a töltelék kifolyjon.

    Bármilyen köret illik hozzá. Tálaláskor reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin