Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott töltött hús gazdagon

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húsokat kettévágjuk, de nem teljesen. Kinyitjuk, és mindkét oldalát enyhén megklopfoljuk, sózzuk, és chilis fűszerkeverékkel bedörzsöljük, alufóliába csavarjuk, és a hűtőbe tesszük.

A májat és a velőt megtisztítjuk a hártyarétegtől. A vöröshagymát vékony karikára vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. Ezután rátesszük a májat, a velőt, a fűszereket, és készre pároljuk. Sózni nem szabad! Ha kész, finom szűrőbe öntjük, hogy az olaj lecsöpögjön, ügyelve, nehogy összetörjük.

Ezzel a töltelékkel megtöltjük a hússzeleteket, széleit jól összenyomkodjuk, és kétszer panírozzuk. Másodszor már nem kell a lisztbe forgatni.

Bő olajban pirosra sütjük, ügyelve, nehogy a töltelék kifolyjon.

Bármilyen köret illik hozzá. Tálaláskor reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss