Elkészítés: A tököt megtisztítjuk, lehámozzuk, hosszában kettévágjuk, és egy evőkanál segítségével mindkét feléből kikaparjuk a magvakat a magházzal együtt. Hasábokra (10 cm x 1,5 cm) vágjuk, citromos vagy
gyengén ecetes vízben megmossuk. Gyengén sózott, citromlével, citromhéjjal ízesítet bő, forrásban lévő vízben félpuhára főzzük. Szűrőlapáttal kiszedjük, lecsurgatjuk, kihűtjük, szárazra töröljük, egyhén megszórjuk sóval.
Panírozzuk a szokásos módon, és bő, forró olajban ropogósra sütjük.
Forrón tálaljuk, jól előhűtött tartármártást vagy kaporral ízesített joghurtot adunk hozzá, külön mártásos csészében, tálalásnál ízlés szerint citromlevet is csepegtethetünk rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre