Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott tökhasábok

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tököt megtisztítjuk, lehámozzuk, hosszában kettévágjuk, és egy evőkanál segítségével mindkét feléből kikaparjuk a magvakat a magházzal együtt. Hasábokra (10 cm x 1,5 cm) vágjuk, citromos vagy
gyengén ecetes vízben megmossuk. Gyengén sózott, citromlével, citromhéjjal ízesítet bő, forrásban lévő vízben félpuhára főzzük. Szűrőlapáttal kiszedjük, lecsurgatjuk, kihűtjük, szárazra töröljük, egyhén megszórjuk sóval.

Panírozzuk a szokásos módon, és bő, forró olajban ropogósra sütjük.

Forrón tálaljuk, jól előhűtött tartármártást vagy kaporral ízesített joghurtot adunk hozzá, külön mártásos csészében, tálalásnál ízlés szerint citromlevet is csepegtethetünk rá.

Megjegyzés

A tökhasábok mellett rántott sajtot, sült bacont is tálalok. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek