Rántott tőkehalfilé hagymás burgonyával

Hozzávalók

  • 3 fej vöröshagyma
  • 1/2 kg burgonya
  • 1 tk só
  • 1 csomag alaszkai tőkehalfilé (kb. 1/2 kg)
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj

Elkészítés

    1. Három fej vöröshagymát félkarikára vágunk, és bő olajon üvegesre dínszteljük.
    2. Fél kg burgonyát, sós vízben puhára főzünk, lecsöpögtetjük.
    3. A főtt burgonyát tegyük a serpenyőbe a pirított hagymához és keverjük össze vele. Nem gond, ha közben a krumpli kicsit összetörik. 
    4. Amennyiben mirelit halat használunk, olvasszuk ki. Utána megforgatjuk lisztben, felvert  tojásban, majd a zsemlemorzsában. Végül forró olajban kisütjük. A burgonyára helyezve tálaljuk. 

Megjegyzés

Köretnek kínáljuk, de magában is igen finom egytálétel a hagymás burgonya.

Wagensommer Alexandra
Még izgalmasabbá teheted a hagymás tört burgonyát, ha friss rukkolát keversz hozzá tálalás előtt. Nem csak a zöld színe dobja fel a krumplit, hanem a borsos íz is jól illik az édeskés aroma mellé.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin