Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott tejbegríz

default user icon

Hozzávalók

  • 1 l tej
  • 20 dkg cukor
  • 20 ek búzadara
  • mazsola (ízlés szerint)
  • vaníliaaroma
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. Egy lábasban ( kb. 22 cm átmérőjű) a tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a búzadarát, majd ízlés szerint a mazsolát és a vanília aromát. Lassú tűzön főzve addig keverjük, amíg jól besűrűsödik. (Ezután ne keverjük!)
    2. Amikor kihűlt, a szélét késsel meglazítjuk, és kiborítjuk egy tálcára. Vizes késsel feldaraboljuk kb. 5x3 cm-es darabokra. Szokásos módon - akár a rántott húst -bepanírozzuk, és lassú tűzön aranysárgára sütjük.
    3. Ha elkészült, porcukorral megszórva, esetleg vanília pudinggal leöntve tálaljuk.

    A LEGEGYSZERŰBB TEJBEGRÍZ>>> 

    TEJBEGRÍZES POHÁRKRÉM>>> 

    TEJBEGRÍZES-KEKSZES SÜTI>>> 

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin