Előkészítés: A tofut 1,5 cm vastagságú téglalapokra vágjuk. A zöldséglevest ízesítjük a szójaszósszal, és kb. 20 percig áztatjuk benne a tofut. A rizst megfőzzük.
Elkészítés: A tojást felverjük. A tofut alaposan lecsepegtetjük, és bepanírozzuk, azaz megforgatjuk a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában. A szójacsírát megmossuk, a tofu áztatólevéből elveszünk kb. 1 decit, és puhára pároljuk benne a szójacsírát. Az olajat felforrósítjuk, és aranybarnára sütjük benne a tofutéglákat. Kiszedjük és lecsepegtetjük. A rizzsel, a szójacsírával tálaljuk. Szójaszószt kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre