Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott tarja savanyú káposztával

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • személyenként 2 közepesen kiklopfolt és panírozott tarjaszelet
  • 1,5 kg savanyúkáposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma szálasra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 15 dkg füstölt szalonna kockázva
  • 2 babérlevél
  • liszt
  • tejföl
  • pirospaprika
  • a hús sütéséhez: zsiradék

Elkészítés

    Elkészítés: A szalonnakockákat kisütjük, zsírján a hagymát megpirítjuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, és együtt pirítjuk még egy kis ideig. Belekeverjük a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a káposztát, a babért, és elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha felforrt, fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk. Amíg fő, forró zsírban kirántjuk a húst, melegen tartjuk.
    A kész káposztát lisztből és tejfölből készített keverékkel behabarjuk, kiforraljuk.
    Tányérokra szedjük, rárakunk személyenként 2 szelet húst.

Megjegyzés

Roma étel, egyszerű és kiadós. A káposzta és a rántott hús csodálatosan harmonizál.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Rantotthus
nagyon gusztanak tunik a recept,ki fogom probalni,de szerintem eleg a hagyma nem teszek hozza meg fokhagymat is,marmint a kaposztahoz!

Hasonló Receptek

Magazin