Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott süllő rizzsel, majonézes krumplisalátával

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 80 dkg filézett süllőszelet
  • bors
  • A panírozáshoz:
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 ek tej
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • 5 dl olaj
  • A salátához:
  • 60 dkg főtt burgonya
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • bors
  • 1 db ecetes csemegeuborka
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 db hagyma karikákra szelve
  • A körethez:
  • 1 ek étolaj
  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • 2 bögre alaplé vagy víz
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítés

  1. A halszeleteket megsózzuk, -borsozzuk. Legalább 1 órát állni hagyjuk. Ezután lisztbe forgatjuk, majd a tejjel elkevert felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. 
  2. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd kisütjük benne a hlaszeleteket. 
  3.  A salátához a főtt burgonyát, az uborkát és a sajtot apró kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a mustárt, a majonézt és a karikákra vágott hagymát. Alaposan összeforgatjuk, majd pár órára a hűtőbe tesszük állni, hogy az ízek összeérjenek. 
  4. A körethez a rizst megpirítjuk 1 evőkanál olajon, ízlés szerint megszórjuk borssal, és felöntjük az alaplével. Fedő alatt lassú tűzön hagyjuk egy kicsit duzzadni, főni. Ezután felforrósított sütőbe tesszük, és hagyjuk készre dagadni. 

Megjegyzés

A halételek kedvelőinek ajánlom. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss