Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott süllő majonézes kukoricával

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg filézett süllő
  • őrölt bors
  • A panírozáshoz:
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • A salátához:
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 mőkkáskanál mustár
  • 5 dkg apróbbra vágott trappista sajt
  • A körethez:
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • ételízesítő

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket sózzuk, borsozzuk. legalább 1 órát állni hagyjuk. Ezután lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Olajban kisütjük.

A salátához a hagymát felaprítjuk. A tejfölt, a majonézt, a mustárt jól kikeverjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A kukoricát a levétől lecsepegtetjük, majd a hagymával és az öntettel összekeverjük. Hűtőben tartjuk felhasználásig.

A rizst pici olajon kissé megpirítjuk, majd vízzel felöntjük, ételízesítővel, sóval, borssal ízesítjük, 220 fokra melegített sütőbe teszük lefedve, a tűzhelyet lekapcsoljuk, és fedő alatt hagyjuk megduzzadni.

A rántott süllőt a majonézes kukoricával és a rizzsel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss