Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott sertésborda és mátrai borzaska

Hozzávalók

  • 1 kg rövidkaraj szűzpecsenyével
  • bors
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • 2 közepes krumpli
  • 1 db tojás
  • liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • reszelt sajt
  • zsír vagy olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. A sertéskarajt egyben kivágjuk (a csontját levesbe főzzük), a szűzpecsenyét lefejtjük róla. A húst szeletekre vágjuk, kicsit klopfoljuk, sózzuk a szűzpecsenyét érmekre vágjuk, azokat csak tenyérrel lapítjuk kissé, sózzuk, borsozzuk.
    2. A bordaszeleteket a szokásos módon, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsiradékban kisütjük.
    3. A krumplit lereszeljük, belenyomjuk a fokhagymát, hozzákeverjük a tojást, és annyi lisztet, hogy kissé folyós maradjon a tészta, sózzuk, borsozzuk. A szűrérméket először lisztbe, majd a krumplismasszába mártjuk, forró zsiradékban kisütjük. A tetejére tejfölt és reszelt sajtot tesszünk.
    4. Köretnek jó hozzá a párolt rizs, de krumplipürével is kiváló.

    ÍGY LESZ MÉG FINOMABB A RÁNTOTT HÚS! >>>

    GÖNGYÖLT, TÖLTÖTT SERTÉSSZELET - 9 TUTI RECEPT! >>> 

    KLASSZIKUS MÁTRAI BORZASKA >>> 

Megjegyzés

Mindmegette Villámverseny

kovacsagi58
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin