Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott sajt párolt rizzsel

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A rántott sajt párolt rizzsel elkészítéséhez a sajtot feldaraboljuk, a darabokat pedig duplán bepanírozzuk. Előbb lisztbe, majd tojásba, majd újra lisztbe, újra tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. 
  2. A többször átmosott rizst olajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Megsózzuk, majd lefedve addig főzzük, amíg a rizs magába szívja a vizet. Ezután levesszük a tűzről, és további 6-8 percig pihenni hagyjuk lefedve. 
  3. A bepanírozott sajtot serpenyőben vagy fritőzben olajon aranybarnára sütjük és a rizzsel, illetve ketchuppal vagy majonézzel tálaljuk. 

    Nézd meg videón, hogy készül a rántott sajt párolt rizzsel:

Ezek is érdekelhetnek

Friss