Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott pulykamell krumplisalátával

default user icon

Hozzávalók

  • A salátához:
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 200 ml húslevesalaplé (kockából)
  • 3 ek fehérborecet
  • 1/2 tk só
  • 1/2 csokor snidling
  • A húshoz:
  • 80 dkg pulykamellfilé
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 50 ml tej
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

    1. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, de ne túl puhára. Amikor kissé kihűlt, meghámozzuk, majd felkarikázzuk és egy tálba tesszük. A hagymát is meghámozzuk, félbe vágjuk, és felszeleteljük. Egy lábasban felforraljuk az alaplevet, hozzáadjuk a hagymát, az ecetet és a sót. Pár percig forraljuk, majd a burgonyára öntjük, és óvatosan beleforgatjuk. Végül megszórjuk a megmosott, felaprított snidlinggel, és betesszük a hűtőbe.
    2. A húst megmossuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk. Megsózzuk a szeleteket, majd megforgatjuk a lisztben, a felvert tojás és a tej keverékében, végül a zsemlemorzsában. Felforrósítunk 300 ml olajat egy nagy serpenyőben. Kis adagokban aranyszínűre sütjük a húst, majd papírtörlőre szedjük. Tálaljuk a rántott húst a krumplisalátával, citromkarikákkal és snidlinggel pedig díszíthetjük.

    BOLOGNAI PALACSINTATORTA >>> 

    RAKOTT KELBIMBÓ MARHARAGUVAL >>> 

    KLASSZIKUS HENTES TOKÁNY >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin