Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott pontyszeletek krumplisalátával

3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 db közepes méretű pontyszelet
  • fél citrom leve
  • bors
  • kb. 4 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2-3 evőkanál tej
  • kb. 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál szezámmag
  • a sütéshez kb. 4 dl olaj
  • 1-1,2 kg kiflikrumpli
  • 50 dkg lila- és vöröshagyma vegyesen
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ecet
  • cukor
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A pontyszeleteket leöblítjük, letörölgetjük, citromlével meglocsoljuk, majd sózzuk, borssal meghintjük, és fél órát pihentetjük, hogy a fűszerek átjárják.

    A panírozáshoz a tojásokat felverjük a tejjel, a zsemlemorzsába belekeverjük a szezámmagot, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk a halszeleteket, és forró olajban közepes hőfokon pirosra sütjük mind két oldalát. Konyhai papírtörlőre szedegetjük.

    A krumplit egészben, sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk hűlni (vagy villára szúrjuk, annak segítségével nem égetjük meg a kezünket), meghámozzuk.

    A hagymákat félbevágjuk, hosszúkásra szeleteljük, olívaolajon sóval, borssal megdinszteljük, (kb. 5-6 perc), majd a teljesen kihűlt és karikára vágott krumplihoz adjuk. Erőteljesebb salátalevet készítünk, és annyit öntünk a salátára, amennyi ellepi. Borsozzuk, óvatosan összekeverjük, és hagyjuk érlelődni. Étkezés előtt célszerű megkóstolni, mert a krumpli a fűszereket magába szívja, szükség szerint azokat pótoljuk.

Megjegyzés

1.) A citromlét azért ajánlom, mert a jellegzetes pontyízt lágyítja, finom ízt kölcsönöz a halnak.

2.) A krumplisalátát ajánlom pár órával az étkezés előtt (vagy előző nap) elkészíteni, így bőven van ideje érlelődni. Tálalásnál a tetejét fűszerpaprikával finoman megszórhatjuk.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin