Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott pontyszeletek krumplisalátával

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A pontyszeleteket leöblítjük, letörölgetjük, citromlével meglocsoljuk, majd sózzuk, borssal meghintjük, és fél órát pihentetjük, hogy a fűszerek átjárják.

A panírozáshoz a tojásokat felverjük a tejjel, a zsemlemorzsába belekeverjük a szezámmagot, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk a halszeleteket, és forró olajban közepes hőfokon pirosra sütjük mind két oldalát. Konyhai papírtörlőre szedegetjük.

A krumplit egészben, sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk hűlni (vagy villára szúrjuk, annak segítségével nem égetjük meg a kezünket), meghámozzuk.

A hagymákat félbevágjuk, hosszúkásra szeleteljük, olívaolajon sóval, borssal megdinszteljük, (kb. 5-6 perc), majd a teljesen kihűlt és karikára vágott krumplihoz adjuk. Erőteljesebb salátalevet készítünk, és annyit öntünk a salátára, amennyi ellepi. Borsozzuk, óvatosan összekeverjük, és hagyjuk érlelődni. Étkezés előtt célszerű megkóstolni, mert a krumpli a fűszereket magába szívja, szükség szerint azokat pótoljuk.

Megjegyzés

1.) A citromlét azért ajánlom, mert a jellegzetes pontyízt lágyítja, finom ízt kölcsönöz a halnak.

2.) A krumplisalátát ajánlom pár órával az étkezés előtt (vagy előző nap) elkészíteni, így bőven van ideje érlelődni. Tálalásnál a tetejét fűszerpaprikával finoman megszórhatjuk.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss