Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott ponty szelet

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat besózzuk, majd állni hagyjuk. Megtisztítjuk a burgonyát, hasábokra vágjuk.
  2. Az olaj felét felforrósítjuk, a burgonyát megsózzuk és a forró olajban szép pirosra sütjük.
  3. Amíg sül a burgonya, addig bepanírozzuk a halakat. Egy tányérba beletesszük a lisztet, egy másik tányérban felverjük a tojásokat, kicsit megsózzuk, a harmadikba beleszórjuk a zsemlemorzsát, majd a szokásos módon -liszt,  tojás,  zsemlemorzsa - bepanírozzuk pontyszeleteket, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
  4. A rántott halat sült hasáb burgonyával és házi darabos-hordós vegyes savanyúsággal kínáljuk.

 

Megjegyzés

Nálunk a karácsony nem múlhat el hal nélkül .Ez a család egyik kedvenc hal étele!És hozzá az általam eltett hordós savanyúság! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss