A tejszínt habbá verjük. A majonézt fehérborral, citromlével kikeverjük. Sóval, fehér borssal, frissen vágott kaporral ízesítjük. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt. Óvatosan elvegyítjük, felhasználásig hűtőszekrényben tartjuk. A megmosott, szárazra törölgetett halszeleteket sóval és halfűszerkeverékkel bedörzsöljük. A szokásos módon lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk és bő, forró olajban kisütjük. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Vajas burgonyával és a jól lehűtött tejszínes-kapros tartármártással tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre