Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott pisztráng zöldséges sajttal töltve

MME MME
30 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 kisebb konyhakész pisztráng (kb. 30 dkg/db)
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 15 dkg sajtkrém
  • 5 dkg aprított mogyoró
  • 1 evőkanál vágott kapor
  • 60 dkg burgonya
  • 2 evőkanál margarin
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • A panírozáshoz:
  • 4 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dkg mogyoróforgács
  • A sütéshez:
  • 6 dkg sütő margarin

Elkészítés

Előkészítés:
A halat leöblítjük, leszárítjuk, kívül-belül besózzuk. A sárgarépát, pórét megtisztítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A sajtkrémet elkeverjük a mogyoróval, a zöldségekkel és a kaporral. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk.

Elkészítés:
1. A burgonyát kevés sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
2. A pisztrángokat megtöltjük a sajtkrémmel.
3. A tojásokat felverjük, megsózzuk. A morzsát összekeverjük a mogyoróforgáccsal. A halat először lisztbe, majd tojásba, végül a morzsába forgatjuk, kissé rányomkodjuk. A felforrósított margarinban (vagy olajban) megsütjük, közben megforgatjuk.
4. Tálaláskor: a burgonyát megforgatjuk a margarinon, és megszórjuk petrezselyemmel, amajd a hal mellé kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss