Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott pecsenye libamáj

Hozzávalók

  • 70 dkg pecsenye libamáj
  • 3-4 dl tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • zsemlemorzsa és szezámmag keveréke (2/3 - 1/3 arányban)
  • 6 dkg liszt (borssal, majoránnával elkeverve)
  • 1 db tojás
  • olaj

Elkészítés

    1. A májatleöblítjük, hártyáitól megtisztítjuk, legalább a főzés előtt 2 órára zúzott fokhagymás tejbeáztatjuk.
    2. A főzés előtt a tejet jól lecsöpögtetjük a májról, majd enyhén sózzuk, a szokásos módon panírozzuk. Először a fűszeres lisztbe rakjuk, majd a kevéske tejjel elkevert tojásba, végül a morzsába.
    3. Bő, forró olajbankezdjüksütni, azonban sütés közben a hőfokot közepesrevesszük. Lassankészítjük el, hogy átsüljön a máj, de ne száradjon ki. Első oldalát kicsit félrehúzott fedővel, a másik oldalát fedő nélkül sütjük. Papírtörlőre szedjük, és rövid időn belültálaljuk.

    A legtöbb libás recept! >>>

    SÜLT LIBACOMB PÁROLT KÁPOSZTÁVAL >>>

Megjegyzés

A baromfimájat sózhatjuk, nem keményedik meg, mert lazább szerkezetű, mint a sertés- és a marhamáj.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin