Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott párizsi petrezselymes krumplival

15 perc
egyszerű
olcsó
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A párizsit kb. 8-10 mm vastag szeletekre vágjuk.
  2. A párizsikarikákat először megforgatjuk a lisztben, kicsit leszórjuk róla a felesleget, majd megforgatjuk a felvert tojásban, és kicsit lecsepegtetjük. Végül a zsemlemorzsában is megforgatjuk.
  3. Felforrósítjuk az olajat, majd közepes lángon szép aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
  4. Melegen tálaljuk főtt burgonyával.
  5. A körethez a krumplit megpucoljuk, majd feldaraboljuk. Annyi vizet teszünk fel egy lábasba, amennyi ellepi a krumplit, és feltesszük főni. Sózzuk, majd egy kevés olajat öntünk rá. Kb. 20 perc után, ha megfőtt, leszűrjük, majd petrezselymet szórunk rá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss