Keress receptre vagy hozzávalóra

Rántott palacsinta sonkával töltve

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 3 dl szóda
  • A töltelékhez:
  • 10 szelet gépsonka
  • 7 dkg vaj
  • 3 ek liszt
  • 3 dl tej
  • bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csomag metélőhagyma
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A tálaláshoz:
  • sajt

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóiból a szokott módon palacsintatésztát keverünk, majd kiolajozott serpenyőben egyenként kisütjük a palacsintákat.
    2. Apró kockára vágjuk a gépsonkát, egy kevés olajon megpirítjuk, majd félretesszük.
    3. A besamelhez a vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön halvány aranyszínűre (nem barnára) pirítjuk. A tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
    4. A besamelhez keverjük a pirított sonkát és az apróra vágott metélőhagymát, majd az így elkészült tölteléket a palacsintákba töltjük. Behajtjuk a két szélét, és feltekerjük.  Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk, és forró olajban aranybarnára sütjük mindet. Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Csípős ketchupot kínálhatunk hozzá.

regeena20
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin