Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott padlizsángolyók

Hozzávalók

  • 60 dkg padlizsán
  • 1 szál petrezselyemzöld
  • 2 db tojás
  • 8 ek zsemlemorzsa
  • 1 csipet szerecsendió (reszelt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A díszítéshez:
  • 1 db citrom
  • 8 db salátalevél

Elkészítés

    1. A padlizsánt megmossuk, és szárazra töröljük. A szárát eltávolítjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, és forró sós vízben kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Feldaraboljuk, és botmixerrel pürésítjük
    2. Hozzákeverjük az aprított petrezselymet, a tojásokat, 6 evőkanál zsemlemorzsát, a szerecsendiót, belenyomjuk a fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk. A masszát alaposan összedolgozzuk.
    3. Kis pogácsákat formázunk, megforgatjuk a maradék zsemlemorzsában, majd forró olajon aranyszínűre sütjük. A megsült padlizsánkrokettet salátalevelekkel és citromszeletekkel díszítve tálaljuk. Joghurtos mártogatós szuperül illik hozzá!

      PADLIZSÁNOS THAI PIRÍTOTT TÉSZTA>>>

      JOGHURTOS PADLIZSÁNKRÉM>>>

      PADLIZSÁNOSLASAGNE>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin