Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott padlizsán

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2-3 db padlizsán
  • bors
  • olaj a sütéshez
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • kevés tej
  • száraz fehérbor (utóbbiakból csupán 1-1 evőkanálnyi)

Elkészítés

    Elkészítés: A piacon frissen vásárolt, hibátlan padlizsánok végeit levágom, majd meghámozom és kisujjnyi vastag szeletekre vágom.

    A szépen karikázott padlizsánszeleteket sózom, néhány percre tálcára terített papírtörlőre helyezem őket, szigorúan egy szintben, hogy kieresztett levüket felitassa a papírtörlő.

    Amíg katonás sorban ácsingózó korongjaim levüket eresztik, poharamba kedvenc száraz vörösborom levéből én is eresztek magamnak egy keveset, csak úgy az íze, zamata miatt. Persze arra is jut időm, hogy a panírozás kellékeit előkészítsem, a felvert tojást sózáson kívül törött borssal is ízesítem, és kevés tejjel, száraz fehérborral selymesebbé varázsolom.

    A padlizsánszeleteket friss papírtörlővel újra átitatom mindkét oldalukon, kevés őrölt borssal megszórom, és azonnal panírozom, a megszokott liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben. Serpenyőben, forró olajban aranybarnára sütöm.

    Azon melegében tálalom, én leginkább Nordkapp barátom vajas-zelleres burgonyapüréjével tálalom.

Megjegyzés

Mostanság igen olcsó a piacon a padlizsán, amit változatosan, rengeteg formájában készíthetünk el.

Nanasnani
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin