Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott padlizsán

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2-3 db padlizsán
  • bors
  • olaj a sütéshez
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • kevés tej
  • száraz fehérbor (utóbbiakból csupán 1-1 evőkanálnyi)

Elkészítés

Elkészítés: A piacon frissen vásárolt, hibátlan padlizsánok végeit levágom, majd meghámozom és kisujjnyi vastag szeletekre vágom.

A szépen karikázott padlizsánszeleteket sózom, néhány percre tálcára terített papírtörlőre helyezem őket, szigorúan egy szintben, hogy kieresztett levüket felitassa a papírtörlő.

Amíg katonás sorban ácsingózó korongjaim levüket eresztik, poharamba kedvenc száraz vörösborom levéből én is eresztek magamnak egy keveset, csak úgy az íze, zamata miatt. Persze arra is jut időm, hogy a panírozás kellékeit előkészítsem, a felvert tojást sózáson kívül törött borssal is ízesítem, és kevés tejjel, száraz fehérborral selymesebbé varázsolom.

A padlizsánszeleteket friss papírtörlővel újra átitatom mindkét oldalukon, kevés őrölt borssal megszórom, és azonnal panírozom, a megszokott liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben. Serpenyőben, forró olajban aranybarnára sütöm.

Azon melegében tálalom, én leginkább Nordkapp barátom vajas-zelleres burgonyapüréjével tálalom.

Megjegyzés

Mostanság igen olcsó a piacon a padlizsán, amit változatosan, rengeteg formájában készíthetünk el. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss