Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott mozzarellarúd paradicsomos mártogatóssal

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 1 db friss rozmaringág
  • 50 dkg pizzamozzarella
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl napraforgó olaj
  • A mártogatóshoz:
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz daraboltparadicsom-konzerv
  • bors
  • szárított oregánó
  • szárított kakukkfű
  • szárított bazsalikom

Elkészítés

    1. A tojásokat felverjük a rozmaring lecsipkedett, felaprított leveleivel, továbbá egy kevés sóval. A sajtot felvágjuk ujjnyi vastag hasábokra, és megforgatjuk azokat a kukoricalisztben, a fűszeres tojásban, és a zsemlemorzsában. Azután mindet aranyszínűre sütjük a felforrósított olajban, konyhai papírtörlőre szedjük, és melegen tartjuk.
    2. A mártogatóshoz felhevítjük az olívaolajat, és a meghámozott, átnyomott fokhagymát 1 percig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, a levével együtt, majd villával kissé összetörjük a gyümölcsöt, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Ezután 1-1 csipet szárított oregánóval, kakukkfűvel, valamint bazsalikommal ízesítjük, és nagy lángon sűrűre főzzük. Ezt kínáljuk a rántott sajtrudakkal.

    A LEGFINOMABB RÁNTOTT SAJT >>> 

    SAJTGOLYÓ VILLÁMGYORSAN >>> 

    KIADÓS VACSORA ÉS SÖRKORCSOLYA - EGYBEN: MOZZARELLÁS FASÍRTRUDAK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin