Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott karfiol

default user icon
12 5/5

Hozzávalók

  • 1 kg karfiol
  • 3 db tojás
  • 2 ek tej
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl olaj

Elkészítés

    1. A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk, a nagyobb rózsákat félbe és negyedbe vágjuk.
    2. Sós vízben forrástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.
    3. Ha kihűlt, az összes rózsát lisztbe, majd tejjel elhabart tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Ezután bő, forró olajban kisütjük mindet. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

    Sajtos rántott karfiol >>> 

    KAPROS SPÁRGASALÁTA RÁNTOTT MOZZARELLÁVAL >>> 

Megjegyzés

Nem szabad tovább főzni a karfiolt, mert nagyon megpuhul, és nem lehet panírozni. Hidegen is nagyon finom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Micirka
Kedvenc etelem. Meg nem ennem nyersen! A karfiol (es a brokkoli) ugyanis puffaszt, amin segit az elofozes. Vagy inkabb \"forrazas\", mert igazabol nem fozom meg az elso leveben. Aki nem akar ezzel pepecselni az vegyen fagyasztottat. Kiolvadas utan maris panirozhato. :)
groof007
én sosem főztem,mégis jól lehetett panírozni és az íze karakteres maradt - nem úgy mint az egyik ismerősömé,aki előfőzi (már ő is áttért az én módszeremre)
Nanna21
FŐZDD! Pocsék az íze, ha nem főzöd meg. Ég-sül-és.... szóval nemcsak finomabb ha főzöd, hanem ehető is :) Hidd el. Pocsék-pocsék ha nyersen sütöd :)
gabicika
eddig mindig föztem, de most nagyon el vagyok maradva, ugyhogy gyözött az ellentabor!!!))))
bigboss42
hát most főzzem vagy ne főzzem - most készítem először -:)
hobo28
A karfiolt fölösleges megfőzni,mert az íze kiföl belőle.Én sosem főzöm meg,csak bepanírozom és sütöm is.Nem kell takarékon sütni,mert amig a karfiol nem puhul át addig nem is pirul.Mindig nagyon finom puha a karfiolom.Ne féljetek tőle át fog sülni.Próbáljátok ki ne főzzétek meg elötte. Erika
barna77
Szerintem nem olyan finom, ha előfőzzük a karfiolt. Egyszerűen a rózsák megmosása után alaposan sózzuk be és panírozzuk. Sütésnél a bunda ne sérüljön (villa no)! Mire langyosra hül, teljesen megpuhul. Kevesebb pancs, az íze is megmarad.
Pigmeus
Nem elhanyagolható érv az előfőzés mellett, hogy a levéből nagyon ízletes kis zöldséglevest lehet kanyarítani, kis grízgaluskával, zöldborsóval, vagy egyszerűen belecsapni egy zacskóslevest. (ez szentségtörés, de néha ilyen is kell;)
syx
Nagyon finom a recept, én annyit változtattam, hogy joghurttal kínáltam majonéz helyett. Nekem így jobban bejött.
pappus
Egyetértek, szerintem is jobb főzve. Én viszont Vegetát rakok a vízbe.

Hasonló Receptek

Magazin