Keress receptre vagy hozzávalóra

Rántott karfiol

default user icon
12 5/5

Hozzávalók

  • 1 kg karfiol
  • 3 db tojás
  • 2 ek tej
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

    1. A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk, a nagyobb rózsákat félbe és negyedbe vágjuk.
    2. Sós vízben forrástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.
    3. Ha kihűlt, az összes rózsát lisztbe, majd tejjel elhabart tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Ezután forró olajban kisütjük mindet. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Megjegyzés

Nem szabad tovább főzni a karfiolt, mert nagyon megpuhul, és nem lehet panírozni. Hidegen is nagyon finom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Micirka 5 évvel ezelőtt
Kedvenc etelem. Meg nem ennem nyersen! A karfiol (es a brokkoli) ugyanis puffaszt, amin segit az elofozes. Vagy inkabb \"forrazas\", mert igazabol nem fozom meg az elso leveben. Aki nem akar ezzel pepecselni az vegyen fagyasztottat. Kiolvadas utan maris panirozhato. :)
groof007 5 évvel ezelőtt
én sosem főztem,mégis jól lehetett panírozni és az íze karakteres maradt - nem úgy mint az egyik ismerősömé,aki előfőzi (már ő is áttért az én módszeremre)
Nanna21 6 évvel ezelőtt
FŐZDD! Pocsék az íze, ha nem főzöd meg. Ég-sül-és.... szóval nemcsak finomabb ha főzöd, hanem ehető is :) Hidd el. Pocsék-pocsék ha nyersen sütöd :)
gabicika 7 évvel ezelőtt
eddig mindig föztem, de most nagyon el vagyok maradva, ugyhogy gyözött az ellentabor!!!))))
bigboss42 7 évvel ezelőtt
hát most főzzem vagy ne főzzem - most készítem először -:)
hobo28 7 évvel ezelőtt
A karfiolt fölösleges megfőzni,mert az íze kiföl belőle.Én sosem főzöm meg,csak bepanírozom és sütöm is.Nem kell takarékon sütni,mert amig a karfiol nem puhul át addig nem is pirul.Mindig nagyon finom puha a karfiolom.Ne féljetek tőle át fog sülni.Próbáljátok ki ne főzzétek meg elötte. Erika
barna77 8 évvel ezelőtt
Szerintem nem olyan finom, ha előfőzzük a karfiolt. Egyszerűen a rózsák megmosása után alaposan sózzuk be és panírozzuk. Sütésnél a bunda ne sérüljön (villa no)! Mire langyosra hül, teljesen megpuhul. Kevesebb pancs, az íze is megmarad.
Pigmeus 11 évvel ezelőtt
Nem elhanyagolható érv az előfőzés mellett, hogy a levéből nagyon ízletes kis zöldséglevest lehet kanyarítani, kis grízgaluskával, zöldborsóval, vagy egyszerűen belecsapni egy zacskóslevest. (ez szentségtörés, de néha ilyen is kell;)
syx 11 évvel ezelőtt
Nagyon finom a recept, én annyit változtattam, hogy joghurttal kínáltam majonéz helyett. Nekem így jobban bejött.
pappus 11 évvel ezelőtt
Egyetértek, szerintem is jobb főzve. Én viszont Vegetát rakok a vízbe.

Hasonló Receptek

Magazin