Rántott karfiol

default user icon
12 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1-1,3 kg karfiol tisztán mérve
  • 3 tojás
  • tej (a tojáshoz 1-2 evőkanál)
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított karfiolt rózsáira bontom, megmosom. A nagyobb rózsákat félbe, negyedbe vágom. Sós vízben forrástól számított 3 percig főzöm (tovább nem szabad, mert nagyon megpuhul a karfiol, és nem lehet panírozni). Leszűröm, hideg vízzel leöblítem.

    Ha kihűlt, bepanírozom, forró olajban rózsaszínűre sütöm.

    Szalmaburgonyával, majonézzel tálalom.

Megjegyzés

Hidegen is nagyon finom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Nagy Ilona 4 évvel ezelőtt
Kedvenc etelem. Meg nem ennem nyersen! A karfiol (es a brokkoli) ugyanis puffaszt, amin segit az elofozes. Vagy inkabb \"forrazas\", mert igazabol nem fozom meg az elso leveben. Aki nem akar ezzel pepecselni az vegyen fagyasztottat. Kiolvadas utan maris panirozhato. :)
Mészáros Gábor 4 évvel ezelőtt
én sosem főztem,mégis jól lehetett panírozni és az íze karakteres maradt - nem úgy mint az egyik ismerősömé,aki előfőzi (már ő is áttért az én módszeremre)
Pál Anna 5 évvel ezelőtt
FŐZDD! Pocsék az íze, ha nem főzöd meg. Ég-sül-és.... szóval nemcsak finomabb ha főzöd, hanem ehető is :) Hidd el. Pocsék-pocsék ha nyersen sütöd :)
nyitrai gabriella 6 évvel ezelőtt
eddig mindig föztem, de most nagyon el vagyok maradva, ugyhogy gyözött az ellentabor!!!))))
Ihász Dezső 6 évvel ezelőtt
hát most főzzem vagy ne főzzem - most készítem először -:)
lakatos róbertné 6 évvel ezelőtt
A karfiolt fölösleges megfőzni,mert az íze kiföl belőle.Én sosem főzöm meg,csak bepanírozom és sütöm is.Nem kell takarékon sütni,mert amig a karfiol nem puhul át addig nem is pirul.Mindig nagyon finom puha a karfiolom.Ne féljetek tőle át fog sülni.Próbáljátok ki ne főzzétek meg elötte. Erika
Árva Tóth Barna 7 évvel ezelőtt
Szerintem nem olyan finom, ha előfőzzük a karfiolt. Egyszerűen a rózsák megmosása után alaposan sózzuk be és panírozzuk. Sütésnél a bunda ne sérüljön (villa no)! Mire langyosra hül, teljesen megpuhul. Kevesebb pancs, az íze is megmarad.
KE 10 évvel ezelőtt
Nem elhanyagolható érv az előfőzés mellett, hogy a levéből nagyon ízletes kis zöldséglevest lehet kanyarítani, kis grízgaluskával, zöldborsóval, vagy egyszerűen belecsapni egy zacskóslevest. (ez szentségtörés, de néha ilyen is kell;)
Viki 10 évvel ezelőtt
Nagyon finom a recept, én annyit változtattam, hogy joghurttal kínáltam majonéz helyett. Nekem így jobban bejött.
Évi 10 évvel ezelőtt
Egyetértek, szerintem is jobb főzve. Én viszont Vegetát rakok a vízbe.

Hasonló Receptek

Magazin