Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben félig megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A burgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, kockákra vagy karikákra vágjuk, és szintén hagyjuk hűlni.
A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral. Ízlés szerint ízesítjük sóval, porcukorral, citromlével, fehérborssal. Beleforgatjuk a kihűlt burgonyát és a vékonyan felkarikázott hagymát, majd a hűtőbe tesszük 1 órára.
A karfiolt a szokásos módon bepanírozzuk, bő olajban kisütjük. A karfiolt a majonézes burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre