Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott karfiol majonézes krumplival

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 nagyobb fej karfiol
  • A panírozáshoz:
  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • étolaj
  • A körethez:
  • 1 kg burgonya
  • 3 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál mustár
  • porcukor
  • citromlé
  • őrölt fehérbors
  • 1 csokor újhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben félig megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

A burgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, kockákra vagy karikákra vágjuk, és szintén hagyjuk hűlni.

A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral. Ízlés szerint ízesítjük sóval, porcukorral, citromlével, fehérborssal. Beleforgatjuk a kihűlt burgonyát és a vékonyan felkarikázott hagymát, majd a hűtőbe tesszük 1 órára.

A karfiolt a szokásos módon bepanírozzuk, bő olajban kisütjük. A karfiolt a majonézes burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss