Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott karfiol fűszeres barackkal

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg karfiol
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dl olaj
  • 1/2 tk mustármag
  • 4 ek vaj
  • 1/2 fej lila hagyma
  • 1/2 db gránátalma magjai
  • 1 doboz (kb. 800 g) őszibarackkonzerv

Elkészítés

    1. A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt félpuhára főzük forrásban lévő, sós vízben. Azután leszűrjük és lecsepegtetjük.
    2. Meghempergetjük a karfiolrózsákat a lisztben, a finomra vágott petrezselyemmel elhabart tojásban, majd a zsemlemorzsában. Mindet aranyszínűre sütjük a felhevített olajban, végül konyhai papírtörlőre szedjük, és hagyjuk lecsepegni.
    3. Száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a mustármagot. A vajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, finomra vágott lila hagymát. Hozzáadjuk a gránátalmamagokat, 1-2 percig együtt pirítjuk, ezután összeforgatjuk  a keveréket a lecsepegtetett, felkockázott barackkal és a pirított mustármaggal. Ezt kínáljuk a rántott karfiol mellé.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin