Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott karalábé fűszeres mártogatóssal

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db karalábé
  • 1/4 tk őrölt pirospaprika
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1,5 dl olaj
  • A mártogatóshoz:
  • 4 ek majonéz
  • 2 ek joghurt
  • 1/2 tk mustár
  • néhány szál snidling
  • petrezselyemzöld
  • bazsalikom
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A meghámozott karalábét fél vagy egy centiméteres szeletekre vágjuk. Forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük és szárazra törölgetjük.

    2.

    A szeleteket a paprikával összekevert lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában megforgatjuk. Felforrósított olajban ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, és melegen tartjuk.

    3.

    A majonézt a joghurttal és a mustárral habosra keverjük. Ízesítjük a felaprított zöldfűszerekkel, sóval és borssal. A karalábét a mártogatóssal, főtt burgonyával és friss zöldségekkel kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin