Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott karaj petrezselymes burgonyával

Hozzávalók

  • 8 szelet karaj
  • bors
  • 3 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 1,5 kg burgonya
  • víz
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag petrezselyem

Elkészítés

    1. A klopfolt karaj szeleteket, sózzuk és borsozzuk majd pár percig hagyjuk állni. Ezután a húst bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában. A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.
    2.  A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy kerámia vagy teflon bevonatos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet majd kevés vizet. Ezeket szépen összesütjük,fedő alatt pároljuk, ameddig a burgonya szemek megpuhulnak. Figyeljünk a folyadék pótlásra. Burgonya függő a hozzáadandó víz mennyisége.

    EZT FŐZTE MAGYARORSZÁG 2018 KARÁCSONYÁN 

    TEJBEGRÍZES KRÉMMEL TÖLTÖTT MÉZES 

Megjegyzés

Télen is kiváló főétel.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin