Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott karaj petrezselymes burgonyával

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A rántott karaj elkészítéséhez a kiklopfolt karajszeleteket megsózzuk és megborsozzuk majd pár percig állni hagyjuk. Ezután a húst bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában. Ezután a panírozott szeleteket forró olajban kisütjük oldalanként 5-5 perc alatt.
  2.  A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy kerámia vagy teflon bevonatos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet majd egy kevés vizet.
  3. Ezeket szépen összesütjük, fedő alatt pároljuk, ameddig a burgonyaszemek megpuhulnak. Figyeljünk a folyadék pótlásra! A burgonyától függ a hozzáadandó víz mennyisége.


Megjegyzés

Télen is kiváló főétel. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss