Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott húspogácsa

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A húst megmossuk, apró kockára vágjuk és ledaráljuk húsdarálón. Egy tálba tesszük a masszát, megsózzuk, hozzáöntjük a tejet és alaposan összedolgozzuk.

2.

A masszából kb. hengereket formázunk. A vaj felével egy hosszúkás tálat kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával és belefektetjük a húst. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.

3.

Másnap felszeleteljük a darált húsos masszát. Bepanírozzuk. A lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába bemártjuk. Finoman rányomkodjuk a panírt a szeletekre.

4.

A maradék vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és közepes hőfokon aranysárgára sütjük a bepanírozott szeletek mindkét oldalát. Ha megsült, szalvétával kibélelt tálra szedjük, így felszívódik a felesleges zsiradék.

Köretként főtt burgonyát és friss salátát szervírozhatunk mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss