Elkészítés: A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk fél órát állni, hogy a fűszerek átjárják.
Ezután a hússzeletek mindkét oldalát kenjük meg tejföllel, majd forgassuk meg kukoricalisztben, felvert tojásban, majd zsemlemorzsában.
Egy serpenyőbe öntsük bőséges olajat, hevítsük fel. Ezután helyezzük bele a hússzeleteket, fedővel fedjük le. Alacsony hőfokon süssük a hús alsó felét szép pirosra, majd vegyük le a fedőt, és fordítsuk át a hússzeleteket. Emeljük a hőfokot, majd süssük készre a hússzeleteket(a fedőt ekkor már nem kell rátenni). A szép pirosra sült hússzeleteket ezután vegyük ki az olajból, majd helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot magába szívja.
Az elkészült hússzeleteket ízlés szerint betehetjük még a sütőbe pár percre, így a panír jó ropogósra sül. Tálaláskor a rántott húst ízlés szerint kínálhatjuk sült krumplival, rizzsel... salátával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre