Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott hortobágyi palacsinta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • 8 db sós palacsinta
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 púpozott ek őrölt fűszerpaprika
  • bors
  • 3 ek étolaj
  • 2 ek tejföl
  • A panírozáshoz:
  • 4 db tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • kb. 5 dl étolaj

Elkészítés

A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát, jól elkeverjük. A húst felkockázzuk és a hagymához adjuk.

Kb. 1 - 1,5 dl vizet öntünk alá. Sózzuk, borsozzuk. A paradicsomot és a paprikát apróra kockázzuk és az előzőekhez adjuk a zúzott fokhagymával együtt. Lefedve puhára főzzük.

Botmixerrel a húst kevés szaft hozzáadásával pépesítjük, és a tejfölt is hozzáadjuk. Ezután megtöltjük a palacsintákat. Két szélét behajtjuk és feltekerjük úgy, hogy kis csomagok legyenek. Szokásos módon panírozzuk a palacsinta batyukat (liszt-tojás-zsemlemorzsa).

Itt megosztanám saját tapasztalatomat veletek: a félelmem nem volt alaptalan. A panírozáskor tartottam attól, hogy az összegöngyölt palacsinták szétesnek és nem tudom őket bepanírozni. Ezért azt találtam ki, hogy a hússal töltött batyukat szép sorban tálcára tettem és minimum 1 órára (lehet akár több is) a fagyasztóba raktam, hogy jó hideg legyen és kicsit összetapadjon. Így már könnyű volt a bundázás, ráadásul a tojást és prézlit dupláztam és még a kezemmel is jól rányomkodtam. Ezután szintén a hűtő leghidegebb részébe raktam a palacsintákat, pár órára. Ha nincs erre idő, akkor újra egy fél órára a fagyasztó jöhet :).

Sajnos elég macerás, de így tökéletes állagú és külalakú lesz az isteni rántott palacsintánk.

Forró olajban kisütjük a palacsintákat és majonézzel vagy tartármártással frissen tálaljuk.

Megjegyzés

Hozzávalók: 4 főre.

A hússal töltött palacsintákat hagyományos módon panírozzuk és olajban kisütjük. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss