Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott hal dióbundában

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított, kifilézett halat megöntözzük a citromlével, 15 percig pácoljuk benne. Alaposan lecsepegtetjük, szárazra töröljük, meghintjük sóval és borssal.

Lisztbe, felvert tojásba és - zsemlemorzsa helyett - a vágott és a darált dió keverékébe forgatjuk. Az olajat felhevítjük, beletesszük a halakat, és mérsékelt tűzön mindkét oldalukat aranysárgára sütjük, majd papírkendőre szedve felitatjuk róla az olajat.

Előmelegített tálra emeljük, citromkarikákkal, petrezselyemmel és a diógerezdekkel díszítjük, azonnal tálaljuk.

Petrezselymes vajas burgonya, tartármártás, vagy néhány kanál tartármártással megöntözött fejes saláta illik hozzá.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss