Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott hal dióbundában

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg hal (2 kisebb egész hal, vagy 6 szelet sovány hal)
  • 1 citrom leve
  • 8 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg darált dió
  • 8 dkg durvára vágott dió
  • olaj a sütéshez
  • citromkarikák
  • petrezselyem
  • 4 felezett dió a díszítéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított, kifilézett halat megöntözzük a citromlével, 15 percig pácoljuk benne. Alaposan lecsepegtetjük, szárazra töröljük, meghintjük sóval és borssal.

    Lisztbe, felvert tojásba és - zsemlemorzsa helyett - a vágott és a darált dió keverékébe forgatjuk. Az olajat felhevítjük, beletesszük a halakat, és mérsékelt tűzön mindkét oldalukat aranysárgára sütjük, majd papírkendőre szedve felitatjuk róla az olajat.

    Előmelegített tálra emeljük, citromkarikákkal, petrezselyemmel és a diógerezdekkel díszítjük, azonnal tálaljuk.

    Petrezselymes vajas burgonya, tartármártás, vagy néhány kanál tartármártással megöntözött fejes saláta illik hozzá.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin