Elkészítés: A megtisztított, kifilézett halat megöntözzük a citromlével, 15 percig pácoljuk benne. Alaposan lecsepegtetjük, szárazra töröljük, meghintjük sóval és borssal.
Lisztbe, felvert tojásba és - zsemlemorzsa helyett - a vágott és a darált dió keverékébe forgatjuk. Az olajat felhevítjük, beletesszük a halakat, és mérsékelt tűzön mindkét oldalukat aranysárgára sütjük, majd papírkendőre szedve felitatjuk róla az olajat.
Előmelegített tálra emeljük, citromkarikákkal, petrezselyemmel és a diógerezdekkel díszítjük, azonnal tálaljuk.
Petrezselymes vajas burgonya, tartármártás, vagy néhány kanál tartármártással megöntözött fejes saláta illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre