Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott gomba töltve

default user icon
11 4.5/5

Hozzávalók

  • A gombához:
  • 10 db gomba (nagy)
  • 3 dkg vaj
  • 1 tk mustár
  • bors
  • 1 db tojás
  • 15 dkg füstölt sajt
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A gombákat megtörölgetjük vagy megmossuk, szárukat óvatosan kitörjük, az aljukat levágjuk, és kiskanállal kikaparjuk a lemezkéket úgy, hogy tölthető üreget kapjunk.
    2. A gombaszárat apró kockára vágjuk a lemezkékkel, vajon megdinszteljük és hozzáadjuk a mustárt. Megsózzuk, megborsozzuk. Mikor kicsit megbarnult és a gomba leve is elpárolgott, hozzáadjuk a tojást, jól elkeverjük, és hozzáadjuk a füstölt sajtot is.
    3. A masszát kiskanállal a gomba üregébe töltjük. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozom, és a hagyományos módon bő olajban kisütjük. 

      Még több gombás recept >>> 

      TÖLTÖTT ŐZLÁBGOMBA >>> 

      CSIRKÉS GOMBALEVES >>> 

      GOMBAPAPRIKÁS KÖLESSEL >>> 

Megjegyzés

Tartárral és sült krumplival nagyon finom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

liti002
Megcsináltam! Köszönöm a receptet! Finom lett! Talán csak annyi, hogy legközelebb nem füstölt sajtot fogok használni, mert nekem kicsit sok volt.
haszvir
Ez jól hangzik. Köszönöm Vira
bolyhocska
Ez a recept egyszerűen isteni!Én lila hagymával és petrezselyemmel bolondítottam de simán is nagyon jó.A kezdőknek mondjuk el h érdemes picit hűlni hagyni mielőtt a tojást belekeverjük és így nem lesz rántotta.Én utána még picit rámelegítettem.Ha folyósabb én sajttal pótoltam mivel az is jól összefogja.Ezer köszönet a receptért.
drazsi04
Az egyik legnagyobb kedvenc, párom fia azóta eszi a gombát, mióta ezt kóstolta. :)
kathryn123
Bebitigrisnek: Régen, még első próbálkozásomnál próbáltam nyersen tölteni, de nem sült át és ezáltal az íze sem volt jó.
bebitigris
Tegnap megcsinaltam a receptet. A töltelekkel ket gondom volt: egyreszt, mert rantotta lett belole, jol csinaltam? masreszt, mert igy is izlett es toltes helyett a fel adagot megettem... :( Kerdesem a hozzaszolokhoz, miert kell a gombat abalni?
hobbychef
Imádom a gombát minden formájában, ma én is ezzel próbálkozom, kicsit másképpen, de a tied is nagyon finom lehet. Gratulálok. Tőlem 5 csillagot kapsz.
kathryn123
Nálunk kedvelt étel a gomba, így sokféleképpen készült már el töltve is. Én is párolom pár percig enyhén ecetes vízben, megtöltéséhez benne hagyom a gomba lemezeit, csak a gombatörzset készítem el töltelékként bármivel ami itthon van: sajt, májkrém, párizsi, sonka stb.... de leginkább bevált a feta sajtos ( a só miatt vigyázni kell vele!) Mivel a lemezkék benne maradtak, így a rántott gomba gombóc formájúvá válik. ( amennyiben túl lágy a töltelék kevés zsemlemorzsa tehető hozzá és a fűszerezés is szabadon változtatható attól függően miből készült a töltelék)
Horváth Betti
Nekem 1,5 órámba telt elkészíteni, de megérte. Eredetileg csak a barátomnak készült, mert én nem szeretem a gombát, de a mustár és füstölt sajt annyira feldobta, hogy végül én is ettem belőle. Szóval 5 csillagos! Köszi a receptet!
subanoemi
Ma ez volt vacsorára, és elmondhatom, hogy osztatlan sikert aratott mindenkinél, aki hozzájutott, hogy megkóstolja (ugyanis nagyon rövid idő alatt elfogyott). Mennyei eledel, csak ajánlani tudom mindenkinek. Biztos, hogy nem utoljára készítettem el... Köszönöm a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin